Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Plan hassaten yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim inkıbaz noktaları üzere dış unsurları da belirtmelidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın vakaları birgani yapıda en pıtrak huzurlaşılan ve önemli tehlikelere muamele harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm ömür ve çalışma alanlarında eminğin sağlamlanması amaçlanır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal etmek ve montajını yaratmak binaların yangından korunması derunin elzemdir.

Yangın yönetmeliğine mutabık bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan Yangın çıkış kapısı istanbul ve yapınıza %100 entegrasyon sağlamlayacak Yangın Çıkış Kapılarına Göksu Kapı kalitesiyle iye sürdürmek; dayanıklı, bediiyat kapılara en makul fiyatlarla ehil yapmak muhtevain İletişim temassına tıklayarak personellerimizden entelekt bili alabilirsiniz.

Bu baplar anayasa olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır geçmek üzere iki gruba ayrılır.

Özellikle içli ve kibar materyallerin evetğu odaların baplarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangına dayanıklı evgin çıkış bapları, ölçünlü kapılara nazaran henüz pahalı olur. Bu kapıların fiyatları 3500 TL'den kafalayıp 15000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının doğrudan yapı dışına açılması gerekir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bunu hazırlamak için yaylı menteşeler kullanılması yeterli bileğildir , kanat yüzey alanı ve ağırlığına göre kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page